Joukkueen säännöt

Niin treeneissä kuin peleissä pukeudutaan mahdollisuuksien mukaan seuran varusteisiin ja lämpimästi olosuhteet

huomioiden. Säärisuojat ovat pakolliset kaikissa harjoituksissa ja peleissä.


Vesi on urheilijalle sopivin juoma treeneissä ja peleissä! Ennen pelejä ja pelien välissä EI syödä karkkeja/herkkuja, ja

pelitapahtumissa pelaajilla on tarvittaessa mukana terveelliset eväät.


Kaikkia lapsia ja aikuisia arvostetaan, kannustetaan ja autetaan. Joukkueenjohtoa kunnioitetaan ja tuittuilun voi jättää kotiin.


Treeneihin ilmoittaudutaan Jalkkis.netissä In/Out viimeistään kahta päivää ennen ja peleihin viikkoa ennen tapahtumaa. Osallistuvien pelaajien lukumäärän tietäminen ennakkoon auttaa valmentajia suunnittelemaan paremmin treenejä ja pelejä sekä valmistautumaan niihin.


Jokaisella pelaajalla on oma vanhempi tai muu vastuuhenkilö koko treeniajan tavoitettavissa kentän laidalla. Lapsi on oman vanhemman tai tämän valtuuttaman muun aikuisen vastuulla treeneissä ja otteluissa.


Treeneihin ja peleihin tullaan ajoissa: harjoituksiin mieluiten noin 10 minuuttia ja otteluihin 30 minuuttia aiemmin lämmittelemään ja valmistautumaan. Peleistä estymiset ilmoitetaan valmentajalle ja/tai joukkueenjohtajalle ajoissa; äkilliset sairastumiset ottelupäivinä puhelimitse.


Peleihin voi osallistua noin kuukauden kuluttua harrastuksen aloittamisesta. Näin ollen ehdimme myös hoitaa jäsenmaksu-, lisenssi- ja peliasuasiat kuntoon.


Peli- ja turnauskohtainen peliaika ei jokaisessa pelissä mene tasan kaikkien kesken, vaan peliaika pyritään tasaamaan kauden aikana. Vastuuvalmentaja päättää pelien joukkuejaot, kun taas joukkuetta pelissä ohjaava valmentaja päättää peluutuksesta pelin aikana.


Vain valmentajat ohjaavat peliä! Pelien aikana vanhemmat kannustavat joukkuetta kentän toiselta laidalta. Vain

valmentajat tukevat erotuomareita.


Hetki ennen peliä sekä sen jälkeen valmentajille ja pelaajille suodaan rauha keskustella pelin yksityiskohdista. Tällöin

vanhemmat ja muut kannustajat voivat vielä hetken odottaa sivummalla.


Kannusta lasta liikkumaan: kotona, ulkona, päivähoidossa/esikoulussa, treeneissä ja muissa harrastuksissa.

Monipuolinen liikkuminen ja harrastaminen tukevat jalkapalloilua. Muitakin lajeja on siis hyvä harrastaa, se auttaa myös jalkapallossa. Innosta lasta omaehtoiseen harjoitteluun, mutta älä pakota.


Comments